22 Ağustos 2011

Türk Muhammed!

Peygambere nüfus cüzdanı çıkarttılar!

Of Müftüsü Mehmet Genç ile Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı Üyesi Burhan Gültekin, Hz. Muhammed için nüfus cüzdanı hazırladı.


Hz. Muhammed’in doğumundan 1422 yıl sonra nüfus cüzdanını hazırladıklarını ve il müftülüklerine dağıttıklarını belirten Genç, şöyle konuştu:

"Bu dünyada bir ilktir. Şimdiye kadar böyle bir çalışma düşünülmedi. Bu bir kimlik kartı değildir, bu bir nüfus cüzdanıdır. İstanbul’da basıldı. Ramazan ayına mahsus bir çalışmadır. Bana da 1000 adet geldi. Maliyeti 25 kuruştur, makbuz karşılığında 1 TL’ye satılmaktadır. İnşallah Resulullah efendimiz 1422 yıl sonra gelen bu kimlik dizaynından ve bildiriminden manen memnun olmuştur. Yüce Rabbim hepimizi O’na hizmetkâr eylesin ve şefaatına nail eylesin. Resulullah için ne yaparsak azdır. "


Şovenlikte son nokta... Böyle bir zihniyete ne denebilir?"Zihni Sinir" projelerinden birine benziyor sanki. Hani Türklük histerileri göğsüne sığmayıp, bendini yıkıp taşan vatandaşın biri yememiş, içmemiş bu düşünceyi bir yerinden pırtlatmış sanki!

Mustafa Kemal Türkleri Arap dünyasının hegemonyasından kurtarıp bir ulus bilinci yaratmaya çalıştı olmadı. Aklı evvelin biri de şimdi kalkmış 'Biz Arap kültüründen kurtulamadık bari peygamberi Türkleştirelim de şu ulus ve din arasında yıkılmaz bir bağlantı kuralım.' diyor galiba.